Responsiv web-portefølje

Digital design

Når: Høst 2013
Veileder: Eivind Arnstein Johansen
Prosjekttype: Studieprosjekt, Individuell

Brief: Design og lag ett sett nettsider basert på webstandarder hvor du presenterer deg selv og dine arbeider. Sidene skal ta utgangspunkt i «mobil først», være responsive og fungere like godt på mobil som i vanlig nettleser. Sidene skal kodes i korrekt HTML5 og CSS.

Løsning: Jeg startet designprosessen med å titte på andre porteføljer på nett for å få et overblikk over innhold og utseende. Etter hvert fant jeg frem blyant og papir og begynte å skisse eget oppsett. Jeg tok kun for meg design for mobilskjerm i første omgang og lagde en enkel oversikt over navigasjonen og innhold i prosjektet.

Videre lagde jeg skisser via Adobe Illustrator for å få en bedre oversikt over hvordan resultatet ville se ut. Jeg fikk det for øvrig til å bli veldig likt på nettsiden, men har utviklet den videre og den ser derfor ganske annerledes ut enn det som vises på skissene.

Jeg kodet nettsiden for mobilformat omtrentlig ferdig før jeg tegnet grove skisser for oppsett på større skjermbredder og kodet videre for å fullføre siden.