«Oscar»

Pastisj, plakat

Når: Vår 2015
Veileder: Jesper Egemar
Prosjekttype: Studieprosjekt, individuell

Brief: Lag en pastisj basert på et visuelt uttrykk. Du velger selv hvilken stil og epoke du vil jobbe med, men du må studere referansene dine og være så tro du kan mot uttrykket. Husk at teknikken kan spille en vesentlig rolle. Bruk helst samme teknikk som ble brukt i den aktuelle epoken – eller simulér den på best mulig måte. Innholdet i besvarelsen må du selv finne på. Eller du kan låne innhold fra et annet, nåtidig uttrykk. Formatet bestemmer du selv.

Løsning: Jeg valgte å lage en plakat basert på den eldre, vintage, typen av Art Deco. Jeg ble fascinert av det stiliserte uttrykket kombinert med geometriske former. Det finnes mange moderne Art Deco plakater som ser veldig digitale ut, men jeg fant inspirasjon i noen eldre varianter som ser mer håndlagde ut med røffere tekstur. Derfor bestemte jeg meg for å først forsøke å male ved bruk av svamper. Det fungerte ikke optimalt og jeg gikk over til spraymaling av akryl som ga det uttrykket jeg ønsket.

Jeg fant mange plakater fra den perioden som reklamerte for reiser og arrangementer og jeg valgte å lage en plakat for årets Oscar Awards. Oscar-statuetten var et ypperlig utgangspunkt for stilen.

For å lage plakaten har jeg brukt Adobe Photoshop og Illustrator for å jobbe frem uttrykk og komposisjon. Den fysiske plakaten ble laget ved hjelp av lysbord, tapetkniv og Edding spraylakk i fargene Traffic White, Sun Yellow og Jet Black. Plakaten er i formatet 500x700 mm på Folia Bringmann Fotokartong 300 gr. Typografien er modifisert etter Blakely og Futura Std.