Nail art – Gjør det selv!

Redesign av omslag

Når: Januar 2015
Arbeidsgiver: Cappelen Damm

Brief: Redesigne omslaget på boken med tanke på en bredere målgruppe.

Løsning: Redaktøren for boka ønsket et annen omslag til boken da hun mente den originale henvendte seg i stor grad mot voksne, mens hun mente at boken er fin for alt fra unge til voksne jenter. Jeg tenkte med at en slik målgruppe av kvinner som liker å pynte seg og følge trender så kunne det passe å rette seg inn mot magasinforsider for samme målgruppe. Jeg fant uttrykket jeg lette etter med en ren, streng grotesk font i versaler på tittelen sammen med en kursivert antikva på undertittelen.

På omslaget skulle også teksten «trendy og festfine negler» være med. Jeg valgte å sette denne teksten på et felt formet som et penselstrøk for som et symbol på det å lakkere neglene.

Bildet på omslaget måtte velges fra et av bildene som fantes i materien. De fleste bildene var forklarende bilder om hvordan du skulle ordne de forskjellige stilene, som ikke egnet seg til omslaget. Men bildet jeg valgte følte jeg passet perfekt. Fine «jentete» farger, neglene var fine, men ser samtidig ut som noe man kan klare selv og den viser flere verktøy man bruker i negldesign. Den innkapsler med andre ord mye av boken i ett bilde.