Cobens enere

Seriedesign

Når: Januar 2017
Arbeidsgiver: Cappelen Damm

Brief: Utforme seriedesign for en spenningsserie med Harlan Cobens beste bøker. Markedsavdelingen ønsket noe litt annerledes enn det de vanligvis ser i spenningssjangeren og etterspurte sterke farger. I tillegg ville de at spenningen og handlingen i bøkene skulle komme frem gjennom illustrasjon på forsiden.

Løsning: Løsningen ble en fargesterk bakgrunn, med mørke kanter og en formsterk silhuett som skal representere en karakter fra historien. Inni denne silhuetten plasseres bilder som enda klarere representerer handlingen.

Når det kommer til tekst så var det viktig for markedsavdelingen at forfatternavnet er størst. I stedet for å ha en egen logo for serien «Cobens enere» så ville de at forfatternavnet også skulle fungere som logo. Jeg har satt opp navnet i versaler i en grotesk font som synes godt og krever mye plass. For å gjøre den litt mer særegen har jeg justert kerningen og latt A’ene i «Harlan» kutte over bokstavene på hver side.

Bøkenes titler skulle være mindre enn forfatternavnet, men likevel synes godt. Jeg har derfor satt disse i minuskler og med en sterk farge som synes godt. I utgangspunktet er denne gul, en farge som krever oppmerksomhet og som skiller seg godt ut fra bakgrunnen.