Redesign av bokserie

Vindens skygge, Engelens spill og Himmelens fange

Når: Vår 2015
Veileder: Aud Gloppen
Prosjekttype: Studieprosjekt, individuell

Brief: Formgi en tenkt serie med minimum tre bind. Velg format og papir til omslaget. Alle seriene kommer ut på Cappelen Damm forlag. Forsiden skal ha forfatter, tittel og forlagslogo. Ryggen må ha forfatter, tittel og forlagslogo. Baksiden skal ha en kort baksidetekst, ean-kode, isbn-nummer og forlagslogo. Klaffer skal ha infomasjon om forfattaren og foto. Dersom det er snakk om pocketbøker plasserer de denne infoen på baksida.

Løsning: Jeg valgte ut bøkene Vindens skygge, Engelens spill og Himmelens fange av Carlos Ruiz Zafon. Jeg hadde lest de to første bøkene og valgte å redesigne disse fordi jeg ønsker å få den mystiske stemningen fra innholdet ut på omslaget.

Bøkenes handling foregår i et område i Barcelona.Selv om de foregår på forskjellig tid og de hører til ulike generasjoner har personene en viss relasjon til hverandre. I den første boken er hovedpersonen en gutt på ti år, i den andre en ung mann og i den siste en eldre mann. Dette tok jeg tak i gjennom illustrasjonene på forsiden. Illustrasjonene er bearbeidet i Photoshop og bildene er fra Colorbox.

Røyken i bakgrunnen omfavner illustrasjonene og symboliserer historienes tilknytninger til ulike branner og til den spanske borgerkrigen. Jeg har valgt et papir på forsatsen som også tar opp illusjonen av røyk.

Jeg har brukt mye svart og grått for å underbygge stemningen i bøkene, men ønsket å tilføre noen spreke farger på ryggen og klaffene. Disse fargene er valgt ut fra noen bilder med mystikk som tema.

Jeg ønsket å ha en elegant typografi. Forfatteren har jeg satt i en rolig og dempet stil, Adobe Caslon Pro, mens jeg fremhevet titlene med en kraftig, snirklete font som matcher bevegelsene i røyken, Memorian Pro.